Romania ocupa locul 48 in Indexul Inovarii Globale 2016

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Stock chartElvetia este cea mai inovativa economie din lume pentru al saselea an consecutiv, in timp ce Romania a urcat sase pozitii comparativ cu anul trecut, situandu-se pe locul 48 din 128 de state incluse in Indexul Inovarii Globale, potrivit unui raport publicat miercuri de Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale (WIPO), o agentie specializata a ONU.

Chiar daca a urcat sase pozitii comparativ cu 2015, Romania se situeaza in urma tarilor din regiune, in conditiile in care Cehia ocupa locul 27, Ungaria ocupa locul 33, Slovacia 36, iar Polonia ocupa locul 39. De asemenea, Bulgaria se afla pe pozitia 38, iar Republica Moldova ocupa locul 46.

Pe o scara de la 0 la 100, Romania a obtinut un scor de 37,9 puncte, dupa ce analistii WIPO au evoluat performantele inovative ale tarii pe baza analizei a 82 de indicatori precum institutiile, mediul politic si de afaceri, cadrul de reglementare, educatia, cercetare &dezvoltare, capitalul uman si infrastructura.

Cu un scor de 66,3 puncte, Elvetia ocupa prima pozitie in Indexul Inovarii Globale 2016, urmata de Suedia, Marea Britanie, SUA, Finlanda si Singapore. Cea mai putin inovativa economie din lume este Yemen.

Ajuns la a noua editie, Indexul Inovarii Globale este un raport anual elaborat de publicat de Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale (WIPO), Universitatea Cornell si INSEAD.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *