Romania, pe locul 50 in topul celor mai prospere tari din lume 

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

bani profitRomania se afla pe locul 50 in clasamentul ”The Legatum Prosperity Index 2016”, un top anual, de mare amploare, realizat de Legatum Institute din Londra. In acest an, in tabel sunt incluse 149 cele mai prospere tari din lume, iar Norvegia a fost detronata de pe prima pozitie, dupa ce a condus timp de sapte ani consecutiv, informeaza Business Insider, transmite AGERPRES.

Clasamentul nu ia in calcul numai banii detinuti de o natiune ca singur factor reprezentantiv de prosperitate, ci mai mult decat atat. Pentru alcatuirea topului anual, organizatia compara 104 variabile ce includ indicatori clasici precum venit pe cap de locuitor si numarul de persoane angajate cu norma intreaga, dar si alte date relevante precum numarul de servere securizate de internet pe care le are un stat sau cat de odihniti se simt locuitorii in viata de zi cu zi. Variabilele sunt apoi impartite in noua subindici: calitatea economica, mediul de afaceri, guvernarea, educatia, sanatatea, siguranta si securitatea, libertatea personala, capitalul social si mediul natural.

Iata rezultatele:

  1. Noua Zeelanda — Oficial, Noua Zeelanda a devenit cea mai prospera tara de pe Pamant, potrivit Legatum Institute. Aceasta s-a plasat pe primul loc atat in ceea ce priveste capitalul social, cat si calitatea economica si pe locul al doilea la mediul de afaceri si la guvernare.
  2. Norvegia — Dupa ce a condus in acest clasament timp de sapte ani consecutivi, Norvegia si-a pierdut in acest an coroana, cea mai buna pozitie a sa fiind al treilea loc la subindicele legat de guvernare.
  3. Finlanda — Stat prosper din nordul Europei, Finlanda are cea mai buna guvernare din lume, potrivit clasamentului Legatum Institute.
  4. Elvetia — Elvetia este situata frecvent in topul unor clasamente precum cel al prosperitatii, multumita educatiei sale fantastice (primul loc) si a unui sistem de sanatate foarte bun (locul trei la acest subindice).
  5. Canada — Vecina din nord a Americii, Canada este mult mai prospera decat aceasta, potrivit acestui clasament, fiind clasata pe locul al treilea la capitalul social si la mediul de afaceri. De asemenea, se afla pe locul al doilea in ceea ce priveste libertatea personala.
  6. Australia — Faimoasa pentru stilul de viata relaxat si pentru vremea buna, nu este nici o mirare ca Australia se afla pe locul doi in ceea ce priveste subindicele capitalului social urcand cu o pozitie in top fata de 2015.
  7. Olanda — Olanda se claseaza pe locul secund atat in ceea ce priveste educatia cat si calitatea economica. De asemenea ocupa locul al cincilea la alti doi subindici.
  8. Suedia — Imediat deasupra vecinei sale, Danemarca, Suedia e plasata pe locul al treilea in ceea ce priveste calitatea economica si pe locul al cincilea la guvernare. Totusi, per total, a cazut pe locul al optulea de pe al cincilea ocupat in 2015.
  9. Danemarca — Scandinavia este faimoasa pentru standardele sale ridicate de viata, insa Danemarca este cel mai putin prospera dintre statele din aceasta regiune. Scorul sau cel mai mare a fost locul cinci la securitate si siguranta.
  10. Marea Britanie — In ciuda Brexit-ului, Marea Britanie a urcat in Topul Prosperitatii din acest an pe locul 10 de pe locul 15 ocupat in 2015. Cea mai buna pozitie detinuta in subindici a fost locul al cincilea la mediul de afaceri.

Locurile urmatoare sunt: 11 — Germania (cea mai buna clasare, locul cinci la mediul de afaceri); 12 — Luxemburg (exceleaza in top la libertatea personala si sanatate); 13 — Irlanda (locul cinci la libertatea personala); 14 — Islanda (situata pe locul cinci la trei subindici — siguranta si securitate, libertatea indivizilor si capital social); 15 — Austria (a avut cel mai bun scor la siguranta si securitate); 16 — Belgia (in top zece la libertatea personala si la educatie); 17 — Statele Unite (a scazut de pe locul 11 ocupat anul trecut, dar se afla pe locul intai la mediul de afaceri); 18 — Franta (s-a clasat cel mai bine la mediul natural, pe locul al patrulea); 19 — Singapore (se situeaza pe locul al doilea la sanatate si pe locul intai la securitate si siguranta); 20 — Slovenia (pe primul loc la mediul natural).

Urmatoarele cinci in acest top sunt: Spania, Japonia, Hong Kong, Malta si Portugalia.

Romania ocupa locul 50 in clasamentul ”The Legatum Prosperity Index 2016”, potrivit site-ului oficial al Legatum Institute, cu cele mai bune scoruri la capital social (97), sanatate (85), calitate economica (65), guvernare (64) si mediu natural (61). In 2015, tara noastra a ocupat aceeasi pozitie, iar in 2014 s-a situat pe locul 51, o crestere notabila de la locul 59 din 2013.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *