Romania, pe primele locuri in Uniunea Europeana, dupa ponderea liber-profesionistilor in totalul persoanelor angajate

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Uniunea Europeana inregistra, anul trecut, 30,6 milioane de liber profesionisti, persoane cu varsta intre 15 si 64 de ani, reprezentand 14% din totalul persoanelor angajate, arata datele publicate miercuri de Eurostat, informeaza AGERPRES.

Dintre statele membre, in Grecia aproape o treime (29%) dintre persoanele ocupate erau liber profesionisti in 2016, iar in Italia o cincime (21%). Pe locurile urmatoare se situeaza Polonia (18%) si Romania, la egalitate cu Olanda, Spania si Cehia, peste media de 14% consemnata in UE.

La polul opus, liber profesionistii reprezentau mai putin de 10% din totalul persoanelor angajate in Danemarca (8%), Germania, Estonia, Luxemburg si Suedia, toate cu 9%.

La nivelul UE, profilul liber profesionistilor este urmatorul: doua treimi (67%) sunt barbati, peste jumatate (55%) au o varsta de peste 45 de ani, o treime (35%) au studii universitare si peste doua treimi (71%) nu au alti angajati.

Majoritatea liber profesionistilor lucra in 2016 intr-unul dintre urmatoarele sectoare economice: vanzari cu amanuntul sau angro, reparatia de vehicule cu motor si motociclete (4,8 milioane de persoane sau 16% din totalul liber profesionistilor din UE), agricultura, paduri si pescuit (4,4 milioane de persoane sau 14% din total), constructii (3,9 milioane de persoane sau 13% din total) si activitati profesionale, stiintifice sau tehnice, cu 3,7 milioane de persoane sau 12% din totalul liber profesionistilor din UE.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *