Romania pensionarului de 1 leu VS Romania pensionarului special (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus, a avut o interventie de la tribuna Camerei Deputatilor pe tema pensiilor speciale. Luarea de pozitie a parlamentarului maramuresean a venit dupa ce Ministerul Muncii a raspuns la interpelarea formulata de deputat la finalul anului trecut.

Cifrele comparative, intre nivelul de trai pe care il au cei cu pensii speciale si nivelul de trai al celor cu pensii platite din sistemul public, creaza senzatia a doua Romanii.

„Ati creat pensii speciale pentru angajatii Curtii de Conturi, i-ati facut o lege pentru pensie speciala avocatului poporului, Victor Ciorbea, ca o recompensa pentru tacerea culpabila de care este capabil in continuare, ati creat o lege a pensiilor speciale pentru primari, presedinti de consilii judetene, consilieri. Doar Curtea Constitutionala a oprit ca o parte din aceste legi sa fie azi in vigoare. In medie, 80% din valoarea unei pensii speciale este suportata de la bugetul de stat.

Cu aceeasi parsivitate le vorbiti celor peste 4,6 milioane de pensionari ai sistemului public, carora le vindeti pielea ursului din padure legat de grija pe care le-o purtati. De fapt, nu va pasa decat de votul lor, obtinut prin manipulare. Ce grija aveti de ei, cand pensia media din sistemul public e de aproape 8 ori mai mica decat media pensiilor speciale ale unor categorii de civili, printre care se numara si parlamentari? Conform datelor furnizate la o interpelare de-a mea adresata Ministerului Muncii, media pensiilor din sistemul public a fost in primele 6 luni din an de 1.073 de lei. Comparativ, media pensiilor speciale este de 7609 lei.

Va dau o alta cifra din Maramures. Cea mai mare pensie aflata in plata se ridica la 32.760 de lei. Cea mai mica, o pensie de invaliditate de….1 LEU!!!

O astfel de tara guvernati, domnilor de la PSD-ALDE! Ratiunea pentru care USR va cere de doi ani sa renuntati la pensiile speciale ale unor categorii se afla in nedreptatea acestor cifre comparative”.

Biroul comunicare,
Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2