România, plasată în prima categorie de țări care vor putea trimite turiști în Grecia începând de la 15 iunie

oferte greciaRomânia va putea trimite turiști în Grecia începând cu 15 iunie, după ce autoritățile de la Atena au stabilit patru categorii de țări, în funcție de răspândirea virusului și situația epidemiologică din fiecare stat în parte. Grecia a finalizat planurile pentru siguranța turiștilor incluzând, printre alte lucruri, și împărțirea țărilor de origine a acestora în patru categorii, transmite publicația greacă Liberal, scrie g4media.ro.

Astfel, programul turistic prevede că hotelurile se vor deschide de la 1 iunie, iar pe 15 iunie acest lucru se va întâmpla și pentru celelalte tipuri de spații de cazare. De asemenea, turiștii vor putea ateriza începând cu 15 iunie doar pe aeroportul El. Venizelo din Atena, urmând ca zborurile să fie permise și pe celelalte aeroporturi din Grecia, de la 1 iulie.

Dar nu toate țările vor putea trimite turiști în Grecia în aceleași condiții, autoritățile de la Atena împărțind statele în patru categorii, în funcție de situația lor epidemiologică raportată în fiecare săptămână. Astfel, vor exista categoriile roșie, portocalie, verde și galbenă, iar pentru fiecare dintre acestea se va efectua un număr anume de controale și inspecții în rândul pasagerilor iar măsurile impuse de autoritățile din Grecia vor fi diferite.

Printre primele țări care vor putea trimite turiști în Grecia se află și România, alături de Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Norvegia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, România, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia, Croația, Polonia, Slovacia și Cehia. Aceste țări sunt considerate de autoritățile de la Atena ca având o răspândire mică a noului virus și un număr redus de decese.

Publicația Liberal mai transmite că procedura privind zborurile va fi adaptată cu respectarea liniilor directoare trasate de Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (AESA).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1