Romania are printre cele mai mici taxe din lume la achizitia de locuinte de valoare mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

casa-si-cheiRomania are printre cele mai mici taxe din lume la achizitia de imobile de valoare mare, percepand in medie 0,15%, sau 1.500 dolari, la cumpararea unei proprietati in valoare de un milion de dolari, arata un studiu elaborat de o companie de servicii de contabilitate si consultanta, remis joi AGERPRES. Cifra este cu mult mai mica decat la nivel mondial, unde media este de 3,3% (33.038 dolari) pentru proprietati in valoare de un milion de dolari.

„Proprietatile de valoare mare, in special in capitale, sunt deosebit de atractive pentru investitorii straini cu potential financiar sporit, dar daca impozitele sunt prea mari, ele pot face pietele respective mai putin interesante. Parisul sau Berlinul pot pierde in favoarea altor capitale, precum Bucurestiul, unde impozitele la achizitii sunt considerate mai rezonabile. Investitorii instariti de peste hotare contribuie si in multe alte feluri la economia locala, cheltuind in voie pe durata petrecuta la proprietate, precum si platind costurile de intretinere, de exemplu prin renovari extinse sau prin angajarea de personal”, precizeaza Camelia Dobre, managing partner la UHY Audit CD.

Aceasta a precizat pentru AGERPRES ca studiul a luat in calcul numai imobilele rezidentiale, iar cuantumul taxei se refera numai la suma data de cumparator catre bugetul de stat, fara a lua in calcul si taxele notariale.

Prin mentinerea impozitelor la limita inferioara, guvernele pot incuraja mobilitatea cadrelor de conducere cu experienta pe piata muncii si investitiile cetatenilor straini cu un puternic potential financiar, desi risca sa piarda o importanta sursa de venit, se arata in studiul UHY. Specialistii companiei precizeaza ca principalele economii ale Europei, printre care Franta, Germania si Spania percep printre cele mai ridicate impozite la achizitia de proprietati imobiliare din lume.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2