Romania, printre statele UE cu cele mai bune performante in utilizarea 112

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

telefon creierRomania se situeaza printre statele membre cu cei mai buni timpi de reactie (sub 10 secunde) si o acuratete sporita in localizarea apelantilor la numarul unic de urgenta 112, potrivit celui mai recent raport al Comisiei Europene, facut public sambata de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale, transmite Agerpres.

Raportul arata ca timpul mediu de reactie este de 3,68 secunde si este inregistrat in cazul a 94,63% dintre apelurile la numarul 112 iar tara noastra face parte dintre cele 5 state membre care reprezinta exemple de buna practica in termen de furnizare a datelor necesare pentru analiza sistemului.

In ceea ce priveste localizarea apelantilor, doar in 2% dintre cazuri ea nu este posibila, acuratetea localizarii fiind de 97,20% pentru retelele de telefonie fixa si de 99,27% pentru cele de telefonie mobila. In cazul tarii noastre, atat folosirea numarului 112 cat si localizarea apelantului functioneaza si in roaming.

Romania este una dintre putinele tari membre UE in care 112 este numar unic de urgenta.

In urma campaniilor de educare si informare desfasurate de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale, in tara noastra, numarul de apeluri false a scazut in ultimii ani cu aproximativ 25 % si se situeaza la circa 65 de procente, inscriindu-se in media inregistrata si in statele europene cu traditie in domeniu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *