ROMANIA REALĂ – Un executor judecătoresc și un avocat și-au transferat în conturi banii oamenilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților CASAGRANDA – STANA ANTON, la data faptei executor judecătoresc, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecințe deosebit de grave, respectiv AVOCAT în cadrul baroului București, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, respectiv spălarea banilor, în formă continuată.

În fapt, procurorii au stabilit că „în perioada 2017 – 2018, inculpatul Casagranda-Stana Anton, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale în contextul desfășurării a două proceduri de executare silită, ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de 3.935.425 lei unor persoane îndreptățite să primească despăgubiri din partea Statului Român. Despăgubirile vizau un teren de aproximativ 1,5 ha din centrul municipiului Galați, care fusese expropriat ilegal de către regimul comunist”. 

„Concret, din totalul despăgubirilor primite de creditori (19.469.214 lei), inculpatul Casagranda-Stana Anton ar fi transferat în mod nelegal în contul personal al avocatului sumele de 3.020.615 lei, reprezentând „onorariu avocat”, în condițiile în care acesta din urmă nu a avut nici o calitate în raportul execuțional, respectiv 914.810 lei, cu titlu de „dobânzi datorate”, în condițiile în care creditorii încă nu încasaseră de la stat dobânzile solicitate, prin urmare nu aveau ce sume de bani să achite avocatului.

În perioada 18.07.2017 – 17.07.2018, pentru a disimula proveniența banilor primiți în modalitatea de mai sus, avocatul i-a transferat într-un cont deschis pe numele mamei sale. Ulterior, inculpatul a făcut din acest cont mai multe plăți și transferuri către diverse persoane fizice și juridice. În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de cei doi inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, precizează DNA. 

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2