Romania si Bulgaria au ramas tarile din UE cu cel mai mare numar de decese rutiere la un milion de locuitori

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Romania si Bulgaria au fost si anul trecut tarile cu cel mai mare numar de decese rutiere la un milion de locuitori (96 si, respectiv, 88), aproape dublu fata de media de 49 de decese inregistrata la nivelul UE, arata statisticile preliminare privind securitatea rutiera publicate joi de Comisia Europeana, informeaza AGERPRES.

In Romania, s-a inregistrat anul trecut o scadere de 4% a numarului de decese rutiere fata de 2017, iar comparativ cu 2010 s-a inregistrat un declin de 21%.

La nivelul Uniunii Europene, numarul de decese rutiere a scazut anul trecut cu 1%, fata de 2017, si cu 21% comparativ cu 2010.

In 2018, 25.100 de persoane si-au pierdut viata in accidente rutiere pe teritoriul UE, o scadere de 1% fata de 2017, si de 21% comparativ cu 2010. Cu o medie de 49 de decese la un milion de locuitori inregistrata anul trecut la nivelul UE, se confirma ca soselele europene sunt de departe cele mai sigure din lume. De asemenea, datele arata ca UE este in grafic pentru a-si indeplini obiectivul de a reduce la jumatate numarul de decese cauzate de accidente rutiere pana in 2020.

In majoritatea statelor membre, anul trecut s-au inregistrat sub 60 de decese la un milion de locuitori. Statele cu cele mai bune rezultate in privinta sigurantei rutiere au fost: Marea Britanie (28 de decese la un milion de locuitori), Danemarca (30 de decese la un milion de locuitori), Irlanda (31 de decese la un milion de locuitori) si Suedia (32 de decese la un milion de locuitori).

Statele cu o scadere mai mare decat media a deceselor rutiere din 2017 in 2018 au fost Slovenia (-13%), Lituania (-11%), Bulgaria (-9%), Slovacia si Cipru (ambele cu -8%).

Doar doua tari membre, Romania si Bulgaria, au raportat peste 80 de decese la un milion de locuitori, fata de sapte state in 2010.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole