Romania si Bulgaria, cele mai scazute cheltuieli anuale din UE pentru prestatiile familiale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Statele membre ale Uniunii Europene (UE) au cheltuit, in 2016, peste 350 de miliarde de euro (2,4% din PIB-ul UE) pentru prestatii familiale, reprezentand 9% din totalul cheltuielilor pentru protectie sociala, arata datele publicate, vineri, de Oficiul European de Statistica (Eurostat), informeaza AGERPRES.

In 2016, cele mai scazute cheltuieli anuale pentru prestatiile familiale, de sub 200 de euro/locuitor, s-au inregistrat in Romania si Bulgaria (ambele cu 120 de euro), Lituania (150 de euro) si Grecia (170 de euro), iar cele mai ridicate au fost in Luxemburg (3.000 de euro/locuitor), Danemarca (1.700 de euro), Suedia (1.400 de euro), Germania si Finlanda (ambele cu 1.200 de euro).

In ultimii ani, procentul cheltuielilor pentru protectie sociala alocat in UE prestatiilor familiale a ramas stabil, fiind de 9% si in 2008.

In randul statelor membre ale UE, cel mai ridicat procent al cheltuielilor pentru protectie sociala alocat prestatiilor familiale a fost in Luxemburg (peste 15%), Estonia si Polonia (fiecare cu 13%) si Ungaria (12%), Germania, Suedia, Danemarca si Letonia (toate cu cate 11%), Marea Britanie, Finlanda si Bulgaria (cate 10%), Romania, Slovacia si Austria (9%).

Pe de alta parte, cel mai scazut procent se inregistra in Grecia si Olanda (ambele cu cate 4%), Spania si Portugalia (cu cate 5%).

Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, celebrata la nivel mondial pe data de 1 iunie.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole