Romania si Bulgaria, pe ultimele locuri din UE in domeniul productivitatii resurselor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Romania si Bulgaria se situau anul trecut pe ultimele locuri in Uniunea Europeana (UE) in ceea ce priveste productivitatea resurselor, in conditiile in care la nivelul UE productivitatea resurselor a crescut la 2,04 euro pe kilogram in 2017, cu 39% peste nivelul din anul 2000 (1,47 euro pe kilogram) si cu 0,6% peste nivelul din 2016, arata datele publicate luni de Oficiul European de Statistica (Eurostat), informeaza AGERPRES.

Productivitatea resurselor cuantifica relatia dintre marimea economiei si utilizarea resurselor naturale. Valoarea productivitatii resurselor creste daca ritmul de crestere al PIB-ului este mai rapid decat consumul de materii prime.

In clasamentul productivitatii resurselor in Uniunea Europeana, cel mai ridicat nivel se inregistra anul trecut in Olanda (3,96 euro pe kilogram), Marea Britanie (3,56 euro pe kilogram), Italia (3,38 euro pe kilogram) si Spania (3,16 euro pe kilogram), iar cel mai scazut nivel era in Bulgaria (0,71 euro pe kilogram), Romania (0,75 euro pe kilogram), Estonia (0,78 euro pe kilogram) si Letonia (0,88 euro pe kilogram).

Nivelul de productivitate al resurselor variaza considerabil in randul statelor membre ale UE. Acesta depinde de resursele naturale ale unui stat, de diversitatea activitatilor sale industriale, de rolul jucat de sectorul serviciilor si de activitatile din domeniul constructiilor, de dimensiunea si de caracteristicile consumului si al diverselor surse de energie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2