Romania, Slovenia si Polonia, cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii din UE, in ianuarie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Romania, Slovenia si Polonia au inregistrat cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, in ianuarie 2020, comparativ cu decembrie 2019, arata datele publicate joi de Oficiul European de Statistica (Eurostat), informeaza AGERPRES.

Comparativ, in zona euro, lucrarile de constructii au crescut cu 3,6% de la o luna la alta, iar la nivelul Uniunii Europene lucrarile de constructii au inregistrat un avans de 3,9%.

Cele mai importante cresteri lunare au fost in Romania (20,9%), Slovenia (10,2%) si Polonia (9,3%), singura scadere fiind in Spania (minus 0,3%).

In ritm anual, in ianuarie 2020, comparativ cu perioada similara din 2019, lucrarile de constructii au urcat cu 6,2% in Uniunea Europeana si cu 6% in zona euro.

Statele membre cu cele mai puternice cresteri ale lucrarile de constructii in ritm anual au fost: Romania (47,8%), Belgia (12,9%) si Germania (12%), singurele scaderi fiind inregistrate in Spania (minus 4,4%) si Ungaria (minus 2,4%).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *