România U21 merge din nou la EURO

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Echipa națională de tineret a României s-a calificat din nou la turneul final al Campionatului European de tineret! După 1-1 cu Danemarca – un meci foarte bine controlat -, România U21 a obținut a doua calificare consecutivă la EURO, o performanță excelentă și foarte importantă pentru creșterea acestei generații de la care am învățat să avem așteptări atât de mari, precizează lead.ro.

Este doar a treia participare a României la Europeanul de tineret. Și a doua consecutivă, după frumoasa aventură pe care fosta echipă – cea antrenată de Mirel Rădoi – a reușit-o anul trecut.

Adrian Mutu, calificat la un turneu final al echipelor naționale și ca jucător, și-n postură de antrenor, a egalat performanța reușită de Mirel Rădoi (Europeanul din 2008 l-a prins în teren, EURO 2019 U21 l-a găsit pe banca tehnică) și Mircea Lucescu, care a jucat la Mondialul din 1970, apoi a antrenat România la EURO 1984.

La EURO 2021 vor participa Ungaria și Slovenia – țările gazdă, plus cele nouă câștigătoare ale grupelor preliminare și cele mai bune cinci locuri secunde.

Meciurile din faza grupelor – patru grupe de patru – se vor juca între 24 și 31 martie. Primele două clasate se califică pentru meciurile eliminatorii din vară (31 mai – 6 iunie).

FOTO lead.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *