Romania urca cinci pozitii, pe locul 56, in topul mondial al capacitatii de a dezvolta, retine si atrage talentele

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Romania a urcat cinci pozitii in topul mondial al capacitatii de a dezvolta, retine si atrage talentele, ajungand pe locul 56 din 63 de tari analizate de institutul elvetian IMD World Competitiveness Center, informeaza AGERPRES.

Conform clasamentului realizat de IMD World Competitiveness Center in anul 2018, Elvetia se plaseaza, din nou, pe prima prima pozitie in acest clasament global, iar in primele 10 pozitii exista doar o singura tara din afara Europei Occidentale, respectiv Canada, ocupanta locului 6. SUA se claseaza abia pe locul 12, urmata de Singapore, care este cea mai bine clasata tara asiatica din acest clasament.

“Economiile aflate pe primele zece pozitii au in comun un nivel ridicat al investitilor in educatie publica si o calitate ridicata a vietii, care le permite sa dezvolte capitalul uman local si sa atraga profesionisti bine pregatiti de peste hotare”, spune Arturo Bris, directorul IMD World Competitiveness Center.

In Europa de Est, Estonia performeaza cel mai bine clasandu-se pe locul 28, urmata Slovenia, locul 30, Letonia, 35, Lituania pe locul 36, Cehia, locul 37 si Polonia pe locul 38. Romania este devansata de tari precum Kazahstan, locul 40, Rusia, locul 46, Ucraina, locul 48, sau Ungaria, 49, dar se situeaza in fata Bulgariei, locul 57, Braziliei, locul 58, sau Slovaciei, locul 59.

Acest studiu a fost realizat in urma unui sondaj care a cuprins 6.000 de directori de companii din 63 de economii. Fiecare economia a fost analizata pe baza a diferiti factori inclusiv modul in care investesc in dezvoltarea fortei de munca locale, capacitatea pe care o au de a atrage si pastra muncitori calificati precum si calitatea competentelor disponibile in randul fortei de munca locale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *