Romania va avea un Registru National de Franciza care va monitoriza afacerile in sistem

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Romania va avea un Registru National de Franciza, care va monitoriza afacerile in sistem, si o unitate-pilot in care, timp de un an, francizorul va testa si definitiva tipul de afacere pe care urmeaza sa o vanda in franciza, potrivit unui proiect de Lege care modifica Ordonanta 52/1997 privind regimul juridic al francizei, adoptat miercuri de Guvern, informeaza AGERPRES.

“Registrul National de Franciza are rolul de monitorizare a afacerilor in sistem de franciza si de evidentiere a datelor statistice utile. In acest fel, antreprenorii romani de succes vor fi incurajati sa isi francizeze afacerile, iar francizorii straini sa isi extinda retelele in tara noastra, crescand, astfel, probabilitatea ca un numar mai mare de intreprinzatori romani sa fie atrasi sa dezvolte afaceri in regim de franciza”, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, remis joi AGERPRES.

In termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 52/1997 privind regimul juridic al francizei cu modificarile si completarile ulterioare, Asociatia Romana de Franciza va infiinta Registrul National de Franciza. Francizorii din Romania au posibilitatea de a  inregistra documentul de dezvaluire de informatii (DI) in Registrul National de Franciza in mod gratuit, se mai arata in comunicatul Ministerului pentru Mediul de Afaceri.

In unitatea-pilot, pe parcursul unui an, francizorul testeaza si definitiveaza tipul de afacere pe care urmeaza sa o vanda in sistem de franciza. Astfel, francizatul va prelua o afacere verificata, fiindu-i mai usor sa dezvolte un business dupa un model functional, in lipsa unei experiente antreprenoriale anterioare, explica sursa citata.

“Asadar, exista un potential extrem de mare de afaceri prospere ce pot fi lansate pe piata, iar o firma in regim de franciza ar putea reprezenta una dintre cele mai bune solutii de dezvoltare a unui business la inceput de drum, avand in vedere valoarea mica a investitiei. De aceste oportunitati pot beneficia cei care vor aplica anul acesta la Start-Up Nation si anticipam o concurenta mult mai mare, comparativ cu anul trecut, in randul intreprinzatorilor care, in mod sigur, vor avea idei inovatoare, planuri de afaceri fiabile, coerente, cu previziuni de succes pe mai multi ani”, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Stefan Radu Oprea.

Alte noutati aduse de actul normativ vizeaza alinierea termenilor cu cei utilizati la nivel international in domeniul francizei, introducerea termenului de “francizat”, utilizat pentru partenerul francizorului si utilizarea termenului “document de dezvaluire de informatii” de catre toti francizorii, pentru uniformizarea procedurilor de informare a potentialilor francizati.

Potrivit MMACA, noul proiect de act normativ va avea un impact pozitiv la nivel macroeconomic, prin aparitia unor noi oportunitati de afaceri, crearea de locuri de munca, diversificarea pietei de produse si servicii si cresterea competitiei pe piata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *