Romania va fi reprezentata de 24 de sportivi in 8 discipline la JO de la Soci

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Romania va fi reprezentata de 24 de sportivi in 8 discipline (schi alpin, schi fond, biatlon, sarituri cu schiurile, patinaj artistic, bob, sanie si skeleton) la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci (7-23 februarie), dupa ce si echipajul de bob dublu feminin a fost acceptat in cursul zilei de joi, a declarat pentru Alexandru Epuran, seful delegatiei olimpice romane la intrecerile de la Soci, scrie Agerpres.

Sportivii romani vor concura in 8 discipline din cele 15 inscrise in programul Jocurilor.

Dupa cum s-a anuntat, purtatorul drapelului Romaniei la ceremonia de deschidere a Jocurilor, pe 7 februarie, va fi biatlonista Eva Tofalvi, aflata la a cincea participare.

Iata componenta completa a lotului care va face deplasarea in Rusia:

* Schi alpin — Alexandru Barbu (slalom urias si slalom special), Ioan Valeriu Achiriloaie (coborare), Ania Caill (Super G, slalom, combinata alpina);

* Schi fond — Timea Sara, Paul Pepene, Florin Daniel Pripici;

* Biatlon — Eva Tofalvi, Cornel Puchianu;

* Sarituri cu schiurile — Iulian Pitea;

* Patinaj artistic — Zoltan Kelemen;

* Skeleton — Dorin Velicu, Maria Mazilu;


* Sanie — Valentin Cretu (simplu masculin, stafeta), Nicolae Radu Sovaiala si Alexandru Teodorescu (dublu sanie masculin, stafeta), Raluca Stramaturaru (simplu feminin, stafeta).


* Bob — Nicolae Istrate si Florin Craciun (echipajul de dublu masculin), Andreas Neagu, Paul Muntean, Danut Moldovan, Bogdan Otava (echipajul de 4 masculin), Maria Constantin si Andreea Grecu (echipajul de dublu feminin).

In 2010, la Vancouver (Canada), la ultima editie a Jocurilor Olimpice de iarna, Romania a fost reprezentata de 28 de sportivi. Plecarea delegatiei Romaniei spre Soci este programata pe 2 februarie.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2