Romania va solicita Bruxelles-ului deblocarea exportului de porci vii in spatiul comunitar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

porcRomania va solicita luni, la Bruxelles, deblocarea exportului de porci vii in spatiul comunitar prin trecerea tarii in anexa I a Deciziei europene, ceea ce va oferi producatorilor romani posibilitatea de a intra si pe alte piete din afara Uniunii Europene, informeaza AGERPRES.

Acest subiect va fi “transat” de catre ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, si presedintele Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis, care se vor intalni cu comisarul european pentru Sanatate si Siguranta Alimentara, Vyentis Andriukaitis.

“Obiectul intalnirii cu comisarul european pentru Sanatate si Siguranta Alimentara este pesta porcina clasica, pentru ca sper sa deblocam cat mai rapid exporturile de porci vii in Uniunea Europeana. Producatorii romani sunt nemultumiti pentru ca in prezent Romania se afla in anexa II a Deciziei europene, ceea ce nu le permite sa exporte porci vii nu doar in UE ci si in tari terte. Practic, orice restrictie ai la nivel european foloseste si altora ca sa te scoata de pe piata. Ei cumpara, dar la un pret mai mic.Tocmai de aceea vreau sa discut cu oficialul european sa vedem ce mai e de facut si sa-i dam drumul, pentru ca exista potential suficient pentru export”, a declarat pentru AGERPRES ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2