Romania va trimite Comisiei Europene o prima varianta a noului PNDR in 15 martie

PNL

Romania va trimite Comisiei Europene o prima varianta a noului Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) in jurul datei de 15 martie, a declarat George Turtoi, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, informeaza Agerpres.

“Dupa finalizarea consultarilor cu actorii implicati in mediul rural din Romania, pe diverse domenii de activitate, vom da forma finala a PNDR 2014-2020, iar la sfarsitul saptamanii viitoare, in 15 martie, o sa-l transmitem la Bruxelles sub forma de prim draft, ca sa putem incepe dezbaterile tehnice. Chiar daca nu au aparut inca regulamentele europene si nu putem trimite oficial programul, vrem sa incepem consultarile tehnice. Semnalele sunt ca vor iesi regulamentele in aprilie si speram ca pana la finele lunii aprilie sa avem o forma pe care sa o putem trimite oficial la Bruxelles pentru a putea fi aprobat programul cat mai rapid”, a spus George Turtoi.

Acesta a precizat ca in aceasta saptamana au avut loc dezbateri pe aproape fiecare masura de investitii din program, iar dupa completari au fost supuse votului.

“In dezbaterile publice cu toti actorii implicati s-a discutat punct cu punct fiecare fisa de masura. S-au cerut adaugiri si completari din partea opiniei publice tehnice, iar pe urma s-au supus votului. Am avut saptamana aceasta dezbateri pe fiecare masura din program, in jur de 10 dezbateri, dar in care au fost cuprinse toate cele 14 masuri din noul PNDR. Mai asteptam saptamana viitoare partea scrisa de propuneri, o sa le analizam, si, daca sunt fezabile, vor fi corelate cu tot ceea ce cuprinde fisa. Nu o sa acceptam lucruri de fond, care nu pot fi supuse la vot, pentru ca nu vreau sa fie acuzat sub nicio forma ministerul ca a prins in vreo fisa doar o propunere de la un singur partener si nu a fost dezbatuta cu ceilalti”, a explicat oficialul MADR.

In opinia acestuia, Ministerul Agriculturii a realizat o varianta simplificata a PNDR, “mult mai light”, intrucat Comisia Europeana va mai adauga o serie de detalii si nu isi doreste o varianta incarcata, asa cum este cea a programului actual.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1