Romanii aloca aproape 300 de lei pentru cadouri de Mos Niculae

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

barbat-cadouri-livescience-shutterstockBugetul alocat in acest an pentru achizitionarea cadourilor pe care le aduce Mos Nicolae va fi, la nivel declarativ, de 294 lei, similar cu cel de anul trecut (290 lei), iar dulciurile si jucariile vor fi cele mai intalnite daruri in ghetute, arata un studiu de piata realizat de Mednet Marketing Research Center, scrie Agerpres.

Potrivit studiului, la intrebarea ‘Ce gen de cadouri veti cumpara anul acesta cu ocazia zilei de Mos Niculae?’, 54,4% dintre respondenti au raspuns dulciuri/cafea, iar 37,9% jucarii.

‘Chiar daca nu au obtinut un procent suficient de mare, printre cadouri sunt mentionate si nuielusele daruite celor obraznici. Comparativ cu anul trecut a scazut numarul celor care le cumpara celor dragi articole vestimentare, acestea fiind oferite cadou cu ocazia Craciunului, insa a crescut numarul celor care s-au orientat catre alte categorii de cadouri, cum ar fi cartile. De altfel, aproape 50% dintre persoanele intervievate intentioneaza sa cheltuiasca cu aceasta ocazie intre 100 si 250 lei’, se precizeaza in documentul citat.

In aproape 80% dintre familiile orasenilor intervievati va poposi Mos Nicolae pentru a aduce cadouri copiilor iar comparativ cu anul trecut, bazinul celor care intentioneaza sa cumpere cadouri cu aceasta ocazie este constant.

Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ pentru Bucuresti si orasele cu peste 100.000 locuitori, in perioada 25 — 28 noiembrie 2014. Au fost intervievate telefonic 800 persoane cu varsta cuprinsa in intervalul 18 — 65 ani. Marja de eroare a studiului este de ą3,46%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2