Romanii, asteptari record in privinta cresterii veniturilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Viitorul le suna bine romanilor: asteptarile populatiei in privinta cresterii veniturilor au atins un nivel record pentru ultimii 16 ani. Este concluzia celui mai recent raport GfK referitor la climatul de consum in Europa. Si daca tot se asteapta sa castige mai mult, romanii sunt dispusi sa si cheltuiasca mai mult.

Potrivit unui sondaj relatat de TVR 1, romanii au o imagine mult mai optimista asupra viitorului decat acum un an.

La sfarsitul primului trimestru din acest an, asteptarile economice ale consumatorilor de la noi au depasit 18 puncte – un nivel la fel de bun ca in octombrie 2015, arata studiul GfK. E o valoare de aproape 6 ori mai mare decat cea de acum un an.

Asteptarile privind veniturile au crescut brusc la aproape 34 de puncte la sfarsitul lui martie. Este un record pentru ultimii 16 ani la noi in tara.

Romanii se asteapta la venituri mai mari datorita scaderii constante a somajului, dar si datorita increderii populatiei in evolutia economiei, sustin autorii studiului.

Optimismul e alimentat insa si de majorarile salariale pentru bugetari, care induc asteptari si in mediul privat.

Romanii sunt pregatiti sa cumpere mai mult, chiar peste nevoile zilnice, daca le vor creste veniturile.

La sfarsitul lui martie, disponibilitatea de a cheltui atinsese cea mai mare valoare din septembrie 2006 incoace.

Asteptarile privind situatia economica si veniturile, dar si indicatorii privind disponibilitatea de a cheltui prezinta diferente mari intre tarile in care s-a facut sondajul. Difera si situatia economica, si cea de pe piata muncii, spun analistii GfK.

Si temele majore precum Brexit-ul, avantul partidelor nationaliste, noul guvern din Statele Unite si razboiul din Siria au influentat diferit asteptarile europenilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2