Romanii au cautat locuri de munca, cu preponderenta, in domeniile financiar-contabil, inginerie si transport, in septembrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Domeniile financiar-contabilitate, inginerie si transport ocupa primele trei pozitii in topul cautarilor efectuate in luna septembrie de catre candidatii romani, cu peste 74.000 de cautari in total si cu 24% mai multe decat in luna anterioara, arata datele publicate, luni, de catre o platforma de recrutare online, informeaza AGERPRES.

Pe ansamblu, in prima luna de toamna din 2019, interesul romanilor de a-si schimba locul de munca a crescut cu 15%, in comparatie cu luna august. In acelasi timp, volumul total de aplicari pentru un alt job a crescut cu 17% fata de aceeasi perioada din 2018.

Conform unei analize realizata de BestJobs, la nivelul lunii septembrie, in domeniul medical & pharma angajatii specializati au fost mai preocupati de perspectiva unui job nou decat cei din domenii, precum vanzari sau BPO (Business Process Outsourcing), al caror interes a fost mult mai constant pe parcursul acestui an. In acest sens, angajatii din domeniul medical & pharma au inregistrat peste 18.000 de cautari de locuri de munca, fiind interesati mai ales de pozitii precum asistent medical sau farmacist.

La nivel general, joburile din domeniile financiar – contabilitate, inginerie si transport ocupa primele trei pozitii in topul cautarilor efectuate in luna septembrie de catre candidatii romani, cu peste 74.000 de cautari in total si cu 24% mai multe decat in luna anterioara. Alte domenii ce au inregistrat un numar mare de candidati care si-au cautat locuri de munca sunt: resurse umane (peste 14.000 de cautari), vanzari si IT (peste 13.000 de cautari, fiecare) si juridic – cu peste 12.000 de cautari.

In privinta interesului pentru companii al candidatilor, Interbrands, Continental Automotive Group si Banca Transilvania s-au aflat in varful ierarhiei, cu un total de peste 7.000 de aplicanti.

Potrivit sursei citate, in topul companiilor cu cele mai multe aplicari, in luna septembrie, se mai afla: Mega Image (1.901 aplicanti), Deichmann (1.871), Oracle (1.822), First Bank (1.631), Kaufland (1.576), DVR Pharm (1.484) si MedLife (1.413).

BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania, cuprinde peste 2,5 milioane de profesionisti conectati la piata muncii si mai mult de 25.000 de joburi active in orice moment, atat in tara, cat si in strainatate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2