Romanii au cheltuit 36 milioane de euro pe vacante de Revelion in tara si strainatate

artificii revelion 2015 baia mare 23Cei peste 155.000 de romani care si-au petrecut Revelionul in statiunile din tara si din strainatate au cheltuit aproximativ 36 milioane de euro, conform estimarilor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR)

Peste 147.000 de romani si-au petrecut Revelionul in statiunile din tara, in scadere cu 3,5% fata de anul trecut, cheltuind aproximativ 140 milioane de lei, cu 1,5% mai putin comparativ cu anul precedent. In strainatate au calatorit, prin intermediul agentiilor de turism, pentru petrecerea sarbatorilor de iarna, din acest an, aproape 8.200 de turisti, in scadere cu 5% fata de anul trecut. Acestia au cheltuit in afara tarii, numai pentru servicii turistice, 4,8 milioane euro, suma aproximativ egala cu cea din anul anterior, se arata intr-un comunicat al FPTR, remis duminica AGERPRES.

Sfarsitul de an a fost marcat de evenimente politice, economice si sociale atat pe plan intern cat si extern, care i-au afectat pe romanii si i-au determinat sa reconsidere deplasarile, in perioada sarbatorilor de iarna, fapt dovedit de scaderea numarului de turisti, apreciaza reprezentantii FPTR.

Conform acestora, se mentine si in acest an, tendinta a turistilor de a alege mai ales destinatii din Romania, tendinta care se va pastra pe tot parcursul anului 2016, datorita conjuncturii politice internationale si a sigurantei pe care o ofera tara noastra ca destinatie de vacanta.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1