Romanii au cheltuit in online 2,5 miliarde de euro in 2017

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Suma cheltuita de catre romani pe cumparaturile online s-a ridicat, in 2017, la valoarea de 2,5 miliarde de euro, pretul mediu al unei tranzactii fiind de circa 60 de euro, releva o analiza de piata publicata, joi, de catre o agentie specializata in marketing online, informeaza AGERPRES.

Potrivit sursei citate, in acest an, 61% dintre utilizatorii romani de Internet prefera sa-si achizitioneze produse online, in timp 34% merg inca in magazinele offline pentru cumparaturi.

In acest context, telefonul inteligent a ajuns din urma desktop-ul atunci cand vine vorba despre optiunea de cumparare cu un procent de preferabilitate de 27%.

“De pe mobil sau de pe laptop, romanii nu au stat pe loc. In 2017, ei au facut cumparaturi online si au platit din ce in ce mai des cu cardul. Mai exact sume care au atins un milliard de euro. Spre ce produse isi indreapta ei atentia? Ei bine, principalele categorii de produs au fost din zona IT&C si Fashion, insa nici segmentul Home & Deco nu sta deloc rau. Acesta se afla in topul cumparaturilor romanilor, cu o medie de cheltuiala de 474 de lei. In 2017, valoarea medie a unei tranzactii a fost de aproximativ 60 de euro”, se precizeaza in concluziilor analizei de specialitate.

De asemenea, 35% dintre cumparatorii romani au aflat prima data de produsul de care au fost interesati din mediul online, iar 34% au aflat de la televizor.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2