Romanii au consumat anul trecut cu 5% mai multe bauturi alcoolice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un roman a consumat, in medie, 30,156 litri de bauturi alcoolice, anul trecut, in crestere cu 5% fata de anul precedent, cea mai mare cantitate fiind reprezentata de bere, cu peste 16,584 litri, se arata intr-o publicatie a Institutului National de Statistica (INS) transmisa la solicitarea AGERPRES.

De asemenea, anul trecut o persoana a consumat lunar, in medie, 0,893 litri de vin si 0,21 litri de tuica si rachiuri naturale.

Din punctul de vedere al cheltuielilor pe bauturi bahice, un roman cumparat, in medie, 18,684 litri. Media lunara arata ca un roman a cumparat 1,557 litri de bauturi alcoolice, din care 1,251 litri de bere, 0,246 litri de vin si 0,042 litri de tuica si rachiuri naturale.

Totodata, din punctul de vedere al banilor cheltuiti pe bautura, intr-un an romanul scoate din buzunar 97,2 lei. Cea mai mare cantitate de bauturi alcoolice este cumparata in mediul urban, respectiv, 1,639 litri lunar, in medie, in timp ce, in rural, un roman achizitioneaza 1,461 litri.

“Principala destinatie a cheltuielilor gospodariilor — consumul — a detinut, in medie pe ansamblul gospodariilor, 71,7% din cheltuielile totale. Cheltuielile de consum au reprezentat 1.810,8 lei lunar pe o gospodarie, iar cheltuielile banesti pentru cumpararea de produse alimentare (inclusiv cheltuielile in unitatile de alimentatie publica), nealimentare si pentru plata serviciilor 1612,6 lei lunar (63,9% din cheltuielile totale).

Cealalta parte a cheltuielilor de consum, contravaloarea consumului uman din resurse proprii (acele produse alimentare si nealimentare din resurse proprii care sunt consumate de membrii gospodariei) a fost egala cu 198,1 lei pe gospodarie si a reprezentat 7,8% din cheltuielile totale’, informeaza INS.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2