Românii au golit farmaciile de Ivermectină

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

De teama coronavirusului, unii români devin cobai cu bună știință și se tratează cu medicamente neautorizate, despre care aud te miri pe unde. Se întâmplă acum cu Ivermectina, un tratament veterinar folosit pentru deparazitarea animalelor domestice, precizează digi24.

În Teleorman, de exemplu, n-a mai rămas nicio pastilă în farmaciile veterinare. În anumite cabinete de tratament se mai găsește, dar veterinarii au ales varianta de avarie: îl administrează direct animalelor, nu-l dau pentru acasă. Astăzi, atât Ministerul Sănătății, cât și Colegiul medicilor au atras atenția că folosirea medicamentiului pentru oameni este periculoasă. Specialiștii avertizează că folosirea Ivermectinei pentru uz uman poate cauza chiar moartea.

Alexandru Mitroi, medic veterinar: „Sunt oameni care întreabă dacă avem așa ceva. Bineînțeles că le spun: avem, dar doar pentru animale! Nu înțeleg de ce nu merg în farmacia umană unde sunt produse similare pe bază de Ivermectină! Și apelează la veterinar de ne-a dat peste cap! Noi nu avem competența să recomandăm pentru uz uman produsele noastre. Decât pentru animale.”

După câțiva zeci de ani de trai în slujba animalelor, medicul veterinar Mitroi are o recomandare pentru toți cei care caută, zilele acestea, Ivermectină.

Alexandru Mitroi, medic veterinar: „Să ne lase cățeii în pace, să ne lase medicamentele în pace, cu Ivermectină, să ne tratăm cățeii noștri, vițeii noștri, caprele noastre și așa mai departe! Vă mulțumesc!”

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *