Romanii care au calatorit in strainatate in 2015 au realizat plati cu cardul in valoare de 5,3 miliarde de lei (studiu)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

card de sananate 2Romanii care au calatorit in strainatate anul trecut au realizat plati cu cardul in valoare de 5,3 miliarde de lei si au retras de la bancomate peste 3 miliarde de lei, potrivit unui studiu privind tendintele si dezvoltarea turismului global, remis luni AGERPRES. Romanii prefera tot mai mult sa achite cu cardul in magazine si sa retraga bani de la bancomate cand calatoresc in strainatate, comportament similar cu al turistilor straini in tara noastra, se arata in studiul Visa.

“Turismul international, accesul la internet si la tehnologiile inovatoare au schimbat radical perceptia si comportamentul consumatorului. Daca inainte romanii preferau sa vina cu valuta de acasa cand calatoreau in strainatate, acum tot mai multi aleg sa plateasca direct cu cardul in magazine si sa retraga bani de la bancomate in tarile de destinatie, atunci cand au nevoie de numerar. Anul trecut, romanii care au calatorit in afara tarii au realizat plati cu cardul in valoare de 5,3 miliarde de lei si au retras de la bancomate peste 3 miliarde de lei”, a spus Catalin Cretu, director general pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia, Visa Europe.

Conform acestuia, comportamentul de plata al romanilor este similar cu cel al strainilor care vin in Romania — valoarea medie a unei plati cu cardul in strainatate este de 57 euro (254 lei), iar suma medie retrasa la ATM este de 182 euro (810 lei). In comparatie, turistii straini din Romania platesc in medie cu cardul 53 de euro si retrag la ATM suma medie de 155 de euro.

Detalii pe agerpres

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2