Romanii care se intorc in tara ar putea primi pana la 50.000 de euro pentru a-si deschide o afacere

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

euro-bani 2Romanii din strainatate care vor sa se intoarca in tara vor primi un grant de pana la 50.000 de euro pentru a-si deschide o afacere, potrivit unui proiect de program guvernamental, care va fi lansat in dezbatere publica la inceputul lunii septembrie, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

Programul va fi implementat de Ministerul Fondurilor Europene si va avea un buget total de 30 de milioane de euro, care vor proveni din fonduri europene, prin Programul Operational Capital Uman. Fiecare beneficiar va primi pana la 50.000 de euro, adica 90% din totalul investitiei.

“Inca din februarie am cautat sa cream un program care sa atraga potentiali antreprenori romani care au deja experienta in strainatate. Am decis la nivel de Guvern sa implementam acest program cat mai repede, in aceasta toamna. Mizam pe o schema cu un buget total de 30 de milioane de euro din POCU (Programul Operational pentru Capital Uman — n. r.) prin care sa stimulam romanii din diaspora sa se intoarca prin investitii si antreprenoriat”, a spus Vrinceanu.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *