Romanii cheltuie aproape 570 de lei pentru cadourile de Craciun cumparate online

laptop achiztii onlineRomanii care fac cumparaturi online in perioada sarbatorilor de iarna vor achizitiona cadouri de aproximativ 570 de lei, intentionand ca pentru un singur dar sa aloce circa 96 de lei, conform unui studiu remis miercuri AGERPRES.

Majoritatea (64%) vor oferi cadouri in primul rand celor din familie, in timp ce una din doua persoane va oferi cadouri si rudelor apropiate, se arata intr-un studiu Compari.ro realizat de GKI Digital. In plus, aproape o treime dintre persoanele active online se pregatesc cu daruri pentru prieteni, in timp ce doar 10% dintre cei intervievati isi vor surprinde cu un cadou colegii de munca sau alte cunostinte.

Cei mai multi (73%) dintre cumparatorii online se inspira pentru idei de cadouri cautand pe internet si 47% din materiale promotionale si flyere. Pe locul 3 in topul celor mai populare surse de inspiratie se afla chiar abordarea directa a destinatarului.

De altfel, in cautarile din mediul online pentru cadourile de sarbatori, 75% dintre respondenti urmaresc ofertele magazinelor online si 74% acceseaza motoarele de cautare. De altfel, rolul paginilor de comparare a preturilor au crescut de anul trecut cu 70% in topul surselor de informare ale romanilor.

In decembrie, 87% dintre cei intervievati intentioneaza sa achizitioneze cadourile de Craciun din magazinele online iar 57% vor fi prezenti si in centrele comerciale.

Magazinele traditionale si de specialitate sunt a treia optiune, la o distanta considerabila de primele doua, doar 28% dintre intervievati declarand ca vor cumpara cadouri de aici. Cele mai puternice criterii pe baza carora aleg magazinele online sunt pretul produsului si credibilitatea magazinului, iar in cele din urma de posibilitatea accesului imediat la produs.

Articolele de imbracaminte, cosmeticele, jucariile pentru copii si produsele electronice sunt in topul preferintelor celor care achizitioneaza in mediul online.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *