Romanii cheltuiesc aproximativ 150 de lei/luna pentru alimentele cu care isi trimit copiii la scoala 

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Familiile din Romania cheltuiesc lunar aproximativ 150 de lei pentru pentru alimentele cu care isi trimit copiii la scoala sau la gradinita, in timp ce in alte tari europene investitiile lunare de pe acest segment sunt cu pana la 5-6 ori mai mari, conform unui studiu realizat de o companie alimentara, transmis miercuri AGERPRES.

“In plus, in general, parintii romani tind sa acorde o atentie mai mare alimentatiei copiilor de pana in 10 ani, insa acestia au nevoie de o alimentatie sanatoasa si supervizata indeaproape in toate etapele lor de dezvoltare. Cu toate ca exista inca o diferenta foarte mare intre obiceiurile de consum din Marea Britanie sau din tarile din vestul Europei si Romania atunci cand vine vorba de grija pentru o alimentatie sanatoasa si bugetele acordate in acest sens”, se arata in cercetarea Unicorn Naturals.

Conform rezultatelor, vanzarile de produse naturale pentru copii inregistreaza o usoara crestere, de pana la 20%, in lunile septembrie-octombrie, odata cu inceperea scolii, cererea se mentine constanta pana in luna aprilie, iar ulterior, pe perioada verii, volumul vanzarilor de pe acest segment este mai mic.

In viziunea realizatorilor studiului, parintii ar trebui sa evite sa le cumpere copiilor snack-uri sau dulciuri procesate care contin coloranti, conservanti, sulfiti, amelioratori sau amplificatori de gust, sa aleaga alimente bogate in fibre si proteine care sa le sustina cresterea si, de asemenea, sa fie foarte atenti la cantitatea de zahar pe care il contine un produs si la calitatea acestuia.

‘Puterea de cumparare inca scazuta datorata veniturilor mai mici decat in alte parti ale Europei, lipsa varietatii si a educatiei in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa sau a programelor nationale de incurajare a consumului de fructe si legume (cum este 5 per Day in Marea Britanie) au efecte dezastruase in Romania, acestea fiind unele dintre principalele motive pentru care tara noastra se plaseaza printre primele locuri in Europa in ceea ce priveste rata de obezitate si de diabet zaharat infantil’, sustine Dragos Erceanu, reprezentantul companiei.

In ceea ce priveste costurile pe care parintii ar trebui sa le investeasca lunar pentru un pachet gustos, sanatos si atractiv pentru cei mici, raportul Unicorn Naturals noteaza ca acestea se ridica la aproximativ 200-250 de lei/luna, cu o medie de 10-12 lei/zi.

O alta problema identificata de catre realizatorii studiului este ca piata de produse naturale pentru copii este, in Romania, concentrata pe segmentul de varsta de 1-2 ani, fiind foarte saracacioasa in ceea ce priveste optiunile de snack-uri sanatoase potrivite pentru scoala.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *