septembrie 24, 2021

Romanii cred ca tara are nevoie de schimbare mai degraba decat de stabilitate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Romanii cred ca tara are nevoie de schimbare mai degraba decat de stabilitate (57% vs. 39%), releva un studiu IRES transmis vineri AGERPRES.

Potrivit cercetarii, aproape 7 din 10 romani nu stiu cu cine vor vota la alegerile prezidentiale din toamna, pentru ca nu se cunosc candidatii. Doar 27% dintre cei chestionati spun ca stiu sigur pe cine vor vota.

O treime dintre participantii la studiu (32%) spun ca acel candidat pe care l-au votat la alegerile prezidentiale a castigat de fiecare data. 40% dintre respondenti au recunoscut ca, cel putin o data, personalitatea politica pe care au votat-o la prezidentiale nu a ajuns in turul al doilea. 74% dintre acestia spun ca, atunci cand s-a intamplat ca favoritul lor sa nu ajunga in turul 2, au mers totusi la vot si au votat un alt candidat.

Aproape 8 din 10 romani spun ca se vor informa cu privire la programele candidatilor la alegerile prezidentiale din acest an.

In cazul alegerilor prezidentiale, respondentii apreciaza ca: programul este mai important decat personalitatea candidatului — 53% vs. 23%; personalitatea este mai importanta decat partidul — 56% vs. 28%; echipa pe care o aduce la conducere candidatul este mai importanta decat candidatul in sine — 50% vs. 21%.

In ceea ce priveste importanta profesiei candidatului la alegerile prezidentiale, 54% dintre participantii la studiu considera ca aceasta este importanta, in timp ce 46% cred ca aceasta nu conteaza.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.107 indivizi de 18 ani si peste. Tipul esantionului: multistratificat, probabilist, reprezentativ la nivel national. Reprezentativitate: eroare maxima tolerata de ą 3%. Perioada anchetei: 5 iunie 2014.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Vasile Verde

    Premiul scriitorului” oferit cercetătorului…
    La a doua ediţie a acestui eveniment care se întâmplă de ZIUA SCRIITORULUI am constat cu stupoare că aleasa juriului nu a fost scriitoare ci o ercetătoare. Nu contează numele ei, chiar dacă a învăţat să scrie în clasele primare, atunci învaţă şi scriitorii de vagoane. Mai mult se pare că lucrarea premiată chiar dacă tratează în reeditare viaţa unui poet militar este defapt o lucrare de doctorat, fiincă e la modă ca atunci când ai un loc de muncă pe care-l doreşti să-l păstrezi musai te faci doctor. Dacă eşti bibliotecar, te faci doctor, dacă eşti muzeograf de faci doctor, dacă scrii vagoane…? încă nu am auzit ca un scriitor de vagoane să se prezinte de ZIUA SCRIITORULUI cu un doctorat în domeniu …dar sigur va fi premiat dacă cei din juriu vor fi motivaţi să facă o astfel de propunere. Săluc Horhath , eminescologul locului , moderatorul acestui eveniment a încercat în mod placid să-mi explice, că pe statul de funcţiuni şi criticul de artă, şi criticul literar se pot numi scriitori. Aşadar nu premiem pe cel ce trudeşte, ci pe cel care se chinuie să facă harcea parcea o operă adesea pe banii celui criticat sau să pună în pagini o biografie ,culmea tot, a unui scriitor. Valoarea unei opere numai este dată de audienţa acesteia ci de părerea autorizată (?) a unuia care se dă atotcunoscător care ştie mai ca şi autorul ce a vrut acesta să transmită. După anunţarea premiantei” cercetător” de ci nu scriitor, rând pe rând scriitorii urbei s-au ridicat din sală şi au plecat ca opăriţi , chiar dacă îm mijlocul manifestării şi-a făcut intrarea unul din marii critici naţionali dl. ALEX Ştefănescu. Desigur premiul este acordat de primarul municipiului din puşculiţa proprie, dar dumnealui nu are timpul şi răddarea să citească apariţiile editoriale ale anului şi se lasă încezător la mâna unui juriu care şi de data aceasta a dat cu mucii în fasole. Vasile Verde

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2