Romanii din diaspora, cei mai buni ambasadori ai turismului; zonele de munte, Transilvania si Maramuresul, in topul destinatiilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Aproape toti romanii plecati peste granita (98%) le recomanda prietenilor lor sa viziteze Romania, zonele de munte, Transilvania si Maramuresul fiind destinatiile despre care romanii povestesc cel mai mult amicilor lor din tarile de adoptie, conform unui studiu remis miercuri AGERPRES.

Multi dintre romanii din strainatate se intorc in Romania in aceasta perioada, pentru a sarbatori Pastele alaturi de familiile si prietenii lor. O mare parte dintre acestia aduc cu ei si noii prieteni sau familiile formate in tarile de adoptie, pentru a petrece romaneste si a vizita cele mai frumoase locuri din tara.

Din cei peste 4 milioane de romani plecati peste granite, 98% isi indeamna noile cunostinte din tarile de adoptie sa viziteze Romania, conform unui studiu realizat in comunitatile de romani din peste 60 de tari. Realizatorii studiului considera ca „aceasta inseamna aproape 4 milioane de ambasadori veritabili pentru turismul romanesc imprastiati in toate colturile lumii, care le povestesc strainilor cu pasiune despre locurile si lucrurile frumoase care pot fi vazute in Romania”.

Intrebati ce destinatii le recomanda prietenilor straini, respondentii studiului au mentionat peste 70 de destinatii si obiective, de la orase, la statiuni, trasee montane si plajele litoralului romanesc, pana la obiective turistice naturale, culturale si istorice.

Zonele de munte sunt destinatiile pe care cea mai mare parte a romanilor din diaspora le recomanda cunostintelor din strainatate. 39% dintre ambasadorii turismului romanesc ii indruma pe acestia sa viziteze statiunile si traseele montane, cele mai frecvent mentionate fiind obiectivele de pe Valea Prahovei.

Aproape un sfert (23%) dintre romanii care traiesc in afara tarii le povestesc prietenilor lor despre frumusetile Transilvaniei, imbiindu-i sa o viziteze.

Maramuresul este cea de-a treia destinatie in topul celor mai recomandate strainilor de catre cei plecati peste granite – 13% dintre acestia isi indeamna prietenii sa viziteze zona Maramuresului, deseori mentionat alaturi de Cimitirul Vesel de la Sapanta. Pe langa cele trei destinatii turistice, in top se regasesc si Bucurestiul, Sibiu, Moldova cu ale ei manastiri, Delta Dunarii si Litoralul Marii Negre, fiecare dintre ele mentionate de cate 12% dintre respondentii cercetarii.

Studiul „Brandurile Ambasador ale Romaniei” a fost realizat de MKOR Consulting in perioada septembrie-noiembrie 2017, pe un esantion de 1.115 respondenti din diaspora romaneasca din 63 de tari din intreaga lume.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole