Romanii economisesc lunar 41 de euro

Reclame home 1
Reclame home 1

Romanii reusesc sa economiseasca lunar 41 de euro, iar 26% dintre acestia isi investesc economiile in aur sau alte metale pretioase, arata un barometru Erste Group privind posibilitatile de economisire in tari din Europa Centrala si de Est (ECE), scrie Agerpres.

Ungurii economisesc 49 de euro, in timp ce austriecii si-au majorat cu 7 euro sumele destinate economiilor lunare, pana la 188 de euro, potrivit barometrului.

Conturile de economii si asigurarile de viata raman principalele produse de economisire, in conditiile in care persoanele care economisesc considera prioritare accesul facil la fonduri si un risc scazut.

„Austriecii si slovacii sunt campionii economisirii pentru al doilea an consecutiv. Austriecii si-au majorat sumele economisite lunar cu 7 euro (la 188 euro), iar slovacii economisesc mai mult cu 6 euro fata de anul trecut (96 euro). Croatii (60 euro), romanii (41 euro) si ungurii (49 euro) si-au mentinut economiile la acelasi nivel, in timp ce cehii (75 euro) si sarbii (35 euro) si-au redus sumele puse deoparte cu 6 euro si, respectiv, 1 euro comparativ cu 2013”, potrivit unui comunicat al grupului financiar austriac, remis, miercuri, AGERPRES.

Cu toate ca majoritatea populatiei din ECE a reusit sa-si mentina economiile la un nivel stabil, aproximativ jumatate dintre romani, unguri, slovaci si croati nu sunt multumiti de sumele puse deoparte. Cel mai mare grad de insatisfactie este inregistrat in Serbia, unde aproape doua treimi din locuitori afirma ca nu sunt prea multumiti sau nu sunt satisfacuti deloc de sumele economisite.

Aceasta situatie are drept cauza „dobanzile reduse comparativ cu anii precedenti si nivelul inflatiei care reduce semnificativ sumele puse deoparte”, arata Peter Bosek, presedinte Retail Board Erste Group.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole