Romanii nu vor fi afectati daca apare o criza a gazelor la iarna

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Populatia Romaniei nu va fi afectata in cazul in care la iarna va aparea o criza a gazelor ca urmare a conflictelor din estul Romaniei, a declarat marti Razvan Nicolescu, ministrul Delegat pentru Energie, prezent la Urziceni la inaugurarea lucrarilor de extindere a capacitatii depozitului de gaze din aceasta zona, scrie Agerpres.

„In cazul in care o sa apara o criza la iarna, ceea ce nu exclud si nu va trebui sa ne surprinda, populatia din Romania nu va fi afectata in niciun fel. Avem scenarii si in niciunul dintre ele populatia nu va fi afectata”, a spus ministrul.

Potrivit sursei citate, gazele depozitate vor ajunge la finalul programului de stocare la un volum de 2,5 miliarde metri cubi (m.c.) fata de 1,7 miliarde m.c.cat a estimat Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie ca este necesar.

„Avem rezerve importante de pacura astfel incat unele centrale sa treaca de pe consumul de gaz pe cel de pacura. In plus, avem un grad important de umplere al lacurilor de acumulare, deci suntem pregatiti sa depasim orice situatie poate sa apara”, a adaugat Nicolescu.

Ministrul a participat marti la inaugurarea lucrarilor a cresterii capacitatii de inmagazinare cu o suta de milioane metri cubi a depozitului de gaze de la Urziceni, in urma unei investitii de 27 milioane de euro.

De asemenea, capacitatea de extractie a gazelor din depozite creste cu 2,4 milioane de m.c. pe zi in urma acestei investitii. Consumul tarii intr-o zi normala de iarna este de circa 50 de milioane m.c.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2