Romanii pe ultimul loc in UE la contractele de munca temporara

Reclame home 1
Reclame home 1

Un numar de 27 milioane de angajati cu varste intre 15 si 64 de ani din Uniunea Europeana aveau in 2017 un contract de munca temporara, ceea ce reprezinta 14,3% din totalul angajatilor din UE, insa Romania se afla pe ultimul loc in randul statelor membre la acest capitol in conditiile in care doar 1,2% din angajati aveau un contract de munca temporara, arata datele publicate miercuri de Eurostat, informeaza AGERPRES.

Alte state membre unde contractele de munca temporara au o pondere redusa sunt: Lituania (1,7%), Letonia (3%), Estonia (3,1%), Bulgaria (4,4%), Malta si Marea Britanie (ambele cu 5,6%).

La polul opus, mai mult de unul din patru angajati din Spania (26,8%) si Polonia (26,1%), precum si mai mult de unul din cinci angajati in Portugalia (22%), Olanda (21,5%) si Croatia (20,6%) aveau un contract de munca temporara in 2017.

Datele Eurostat arata ca proportia contractelor de munca temporara este mai mare in zona euro (16%) decat in UE (14,3%). De asemenea, este mai mare in randul femeilor (14,8%) decat in randul barbatilor (13,8%).

In Romania, repartitia pe sexe este diferita fata de cea din UE, 1,4% din barbati avand un contract de munca temporara fata de 0,9% din femeile cu varste intre 15 si 64 de ani.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole