Romanii prefera Europa pentru petrecerea Sarbatorilor de iarna

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cele mai populare zece orase unde va calatori majoritatea romanilor in timpul Sarbatorilor de iarna se afla aproape de casa, in Europa, insa 5,82% si-au ales deja sa mearga, in aceasta perioada, in destinatii indepartate din Malaezia si Thailanda, conform unui studiu realizat de o agentie de turism din Romania, cu vanzare exclusiv online, scrie Agerpres.

Cel mai popular oras este, in continuare, Londra, ales de 16% dintre romanii care isi vor petrece Sarbatorile de iarna in afara tarii. Bruxelles ocupa a doua pozitie in clasament, urmat de Milano. Romanii vor mai calatori anul acesta, de Craciun si Revelion, la Paris, Roma, Madrid, Barcelona, Viena si Dublin.

Italia ramane una dintre cele mai apreciate tari, 21% dintre romanii care vor calatori in strainatate iarna aceasta alegand Milano, Roma, Torino, Venetia, Bologna, Bari, Catania sau Verona. Celelalte tari spre care se vor indrepta romanii pentru vacantele de iarna sunt Marea Britanie (17,32%), Spania (15%), Germania (12%) si Elvetia (3%).

Pe langa destinatiile traditionale pentru Craciun si Revelion, romanii continua tendinta pornita in urma cu cativa ani si aleg destinatii exotice pentru vacanta de iarna. Astfel, 4,11% dintre acestia isi vor petrece Sarbatorile departe de frig, in Tenerife (Spania), Dubai (Emiratele Arabe Unite), Kuala Lumpur (Malaezia), Bangkok (Thailanda) si Cancun (Mexic).

Aproximativ 5% dintre cei care vor calatori in strainatate au ales tarile din nordul Europei pentru vacantele lor — Copenhaga (Danemarca), Malmö (Suedia) si Rovaniemi (Laponia, Finlanda).

Cel mai scump bilet de avion rezervat pentru aceasta perioada, pana in prezent, costa 960 de euro si are ca destinatie Bangkok (Thailanda), in timp ce pentru cel mai ieftin, cu destinatia Bari (Italia), s-au achitat 54 de euro.

Cele mai populare orase alese pentru sejururi sunt Amsterdam, Barcelona, Paris si Valencia. Recordul pentru cea mai scumpa rezervare hoteliera este detinut de un sejur in Male (Maldive), pentru o vacanta de 14 nopti, in doi, in valoare de 1.048 de euro.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2