Romanii raman saracii Europei

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

taxe-impozite-ghiseuSaracia ramane una dintre cele mai grave probleme ale tarii noastre. Cheltuielile importante precum intretinerea locuintei, rate, plata utilitatilor nu pot fi acoperite din veniturile lunare de catre 32,2% din gospodarii, arata studiul “Conditiile de viata ale populatiei”, in anul 2015.

Tot din acelasi punct de vedere, Romania se situeaza pe ultimele locuri intr-un top European al platii la timp a facturilor, potrivit celui mai recent raport al Eurostat. Dincolo de cheltuieli neachitate la timp , romanii ocupa locul al doilea intr-un top al saraciei din Uniunea Europeana.

Romania a atins o rata a saraciei de 24,6%, limita depasita doar de vecinii bulgari, unde procentele ajung la 34,2%, potrivit datelor Eurostat pentru anul trecut. In ceea ce priveste consumul de electricitate, ne situam printre statele cu pretul cel mai mic. In momentul in care puterea de cumparare intra in ecuatie, Romania ajunge pe locul al treilea intre tarile pentru care plata facturilor la curent este un chin.

Totodata, romanii se numara printre europenii care se gasesc in situatia de a nu avea o masa consistenta, cara sa contina carne, cel putin o data la doua zile si ingheata in propria casa, din cauza lipsei banilor necesari pentru incalzirea locuintei. Potrivit statisticilor, rata saraciei pentru tara noastra atinge pragul de 24,6%, limita depasita doar de vecinii bulgari, unde procentele ajung la 34,2%.

Pe locul trei al topului saraciei din UE, se mai afla Grecia, cu 22,2%, iar pe locul al patrulea, se situeaza vecinii unguri, 1,8 milioane de cetateni ai Ungariei confruntandu-se cu probleme financiare grave.

Bianca Vlasan

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2