Romanii scot la vanzare anual peste 1,8 milioane de telefoane mobile pe internet

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Peste 400.000 de romani scot anual la vanzare pe internet mai mult de 1,8 milioane de telefoane mobile, principalul motiv fiind acela de a-si cumpara altul mai performant, potrivit unei studiu efectuat de o platforma de comert online, remis, miercuri, AGERPRES.

Ofertele lor genereaza anual peste 18 milioane de contactari din partea potentialilor cumparatori, care aleg sa-si cumpere un telefon la a mana a doua datorita pretului accesibil, dar si a posibilitatii de a negocia direct cu vanzatorul.

Trendul este unul puternic ascendent in ultimii ani, iar pentru anul 2018 se estimeaza o crestere cu 30%, arata autorii studiului, platforma OLX.

“Romanii isi fac constant upgrade la telefonul mobil, iar acest lucru ajuta la punerea in circulatie a unor telefoane mobile foarte bune, la preturi accesibile. Lunar, utilizatorii nostri publica peste 190.000 de anunturi noi, iar numarul in crestere de anunturi noi de pe platforma este sustinut si de o varietate mare de branduri si modele. Ultimele lansari de pe piata de smartphone-uri au adus si pe OLX un val de telefoane mobile de ultima generatie”, a declarat Paul Neagoe, Business Manager OLX Romania, citat in comunicat.

Potrivit unui sondaj realizat in categoria ‘Telefoane’ in perioada 1 – 15 octombrie pe un esantion de 1.078 de utilizatori, 41,71% dintre respondenti au declarat ca isi pun la vanzare telefonul mobil pentru a-si putea achizitiona un telefon mai performat.

De asemenea, 25,78% sunt multumiti de faptul ca au acces la foarte multi cumparatori, iar 23,53% dintre utilizatori declara ca produsele lor se vand foarte repede prin intermediul platformei.

Durata medie prin care un telefon este vandut pe OLX este in medie de 12 zile pentru telefoanele Samsung si iPhone si 13 zile pentru telefoanele Huawei.

Topul celor mai cautate branduri de telefoane mobile de pe OLX este detinut de catre Samsung, urmat de iPhone si Huawei. La capitolul preturi, media variaza pentru fiecare brand in parte. Astfel, pentru telefoanele din categoria iPhone, preturile ajung la 1.450 lei, pentru Samsung la 954 lei si 835 lei pentru Huawei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *