Romanii si-ar putea plati taxele si impozitele cu cardul

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Finantelor Publice va promova in termen de 10 zile un act normativ care va crea cadrul legal pentru plata cu cardul a taxelor si impozitelor, implementarea acestui sistem fiind estimata sa dureze intre 6 si 12 luni, potrivit ministrului Finantelor Publice, Ioana Petrescu, transmite Agerpres.

Proiectul vizeaza plata cu cardul la ghiseu si online si posibil alt sistem de acceptator de plata, a declarat, luni, oficialul MFP, intr-o conferinta de presa.

„Daca vom implementa proiectul de plata cu cardul, asa cum il gandim in momentul de fata, vom fi primii in lume care il vom face (dintre agentiile fiscale — n. r.). Sunt destul de avansati si australienii in acest sens”, a afirmat Ioana Petrescu.

Directorul general al Directiei de Trezorerie din MFP, Valentin Mavrodin, a precizat ca intentia este ca Trezoreria sa devina acceptator de carduri si sa ofere gratuit acest sistem tuturor autoritatilor locale.

„Daca Trezoreria devine acceptator de carduri, vom oferi acest produs de achitare online pentru toate institutiile din Romania, indiferent de natura obligatiilor de plata, astfel incat toti detinatorii de carduri sa il poata utiliza pentru plata impozitelor si taxelor. Avem si un alt act normativ si lucram cu CEC Bank si BCR pentru un produs — cont tranzitoriu—, unde persoanele fizice, peste 7 milioane de clienti ai celor doua banci, pot achita obligatiile (fiscale — n. r.) gratuit. Vrem sa conectam acest sistem cu aplicatia de internet banking a bancilor, avem cadrul legal, astfel incat accesarea internet banking-ului sa permita vizualizarea obligatiilor si plata lor”, a explicat Mavrodin.

Luni, MFP a lansat aplicatia „Spatiul privat virtual”, prin care, intr-o prima etapa, contribuabilii persoane fizice din Bucuresti si Ilfov pot consulta online, pe site-ul ANAF, situatia fiscala personala.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole