Romanii sunt mai gelosi pe telefonul mobil al partenerului decat pe o eventuala relatie in afara cuplului 

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Telefonul mobil este principala cauza de gelozie in Romania, in conditiile in care 45% dintre romani sunt mai gelosi pe faptul ca jumatatea lor sta cu nasul in telefon si doar 18% pe timpul pe care si-l petrece cu prietenii, cunostintele sau chiar in eventuale relatii din afara cuplului, releva un studiu realizat de E.ON si Kantar EMNID in 10 tari europene, informeaza AGERPRES.

Ceva mai ponderati sunt germanii care invoca si ei smartphone-ul ca motiv principal de gelozie, insa in proportie de doar 32%.

In Italia, adevarate drame se nasc in continuare in cazul aparitiei unei alte persoane in cadrul relatiei si doar 16% dintre italieni percep telefonul mobil al partenerului ca pe un potential rival.

“In nordul Europei, lucrurile raman reci si rationale. In Suedia, de exemplu, 73% dintre participantii la studiu par sa traiasca intr-o armonie desavarsita. Doar 11% sunt preocupati ocazional de o potentiala relatie a partenerului lor si numai 16% sunt deranjati de timpul pe care cel de langa ei si-l petrece cu ochii in ecranul smartphone-ului. In urma rezultatelor, suedezii ar putea fi desemnati drept cei mai lipsiti de gelozie europeni”, precizeaza studiul citat.

In general, populatia Europei pare sa se imparta in trei grupuri: 30% dintre cei intervievati sunt uneori gelosi pe o eventuala a treia persoana care ar putea interveni in cuplu, iar grupul celor care simt ca rivalizeaza cu telefonul mobil este cu doar 3 procente mai mic. Restul de 43%, desi s-au declarat gelosi, nu au putut sa se hotarasca asupra motivului principal.

Rezultatele fac parte din studiul ‘Traind in Europa, 2018’, in cadrul caruia E.ON si Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Ceha, Romania, Suedia, Turcia si Ungaria.

Grupul german E.ON a intrat in Romania in anul 2005, cand a preluat fostele societati de stat din domeniul gazelor naturale si energiei electrice. Companiile din structura grupului opereaza o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 22.000 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.000 km si deservesc circa 3,1 milioane de clienti din 20 de judete situate in jumatatea de Nord si in Vestul tarii. De la intrarea pe piata locala, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat 1,9 miliarde de euro sub forma de impozite si taxe.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *