septembrie 24, 2021

Romanii vor avea acces la toate medicamentele de ultima generatie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Toti bolnavii din Romania vor avea acces la medicamente de ultima generatie in timp real, a anuntat luni dupa-amiaza, la Botosani, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, scrie Agerpres.

El a declarat, dupa o vizita la Spitalul de Recuperare “Sfantul Gheorghe” din municipiul Botosani ca Ministerul Sanatatii va adopta un mecanism prin care pacientii sa poata intra in posesia medicamentelor la scurt timp dupa lansarea acestora pe piata internationala.

“Accesul la medicamente de ultima generatie va fi in timp real, adica in momentul in care un medicament nou intra pe piata isi depune dosarul in Romania si isi ia toate aprobarile de punere pe piata, face cerere si va fi compensat, in masura in care indeplineste criteriile”, a afirmat Nicolae Banicioiu.

Potrivit acestuia, listele de medicamente compensate si gratuite vor fi actualizate ori de cate ori vor aparea noutati terapeutice.

“In 2015, va fi un alt mecanism, va fi actualizata aproape continuu lista medicamentelor compensate si gratuite. Aproape se schimba filosofia, aceea prin care toata lumea trebuia sa astepte ani si ani de zile pana cand avea acces la un medicament nou care atunci cand intra in Romania nu mai era nou”, a spus ministrul Sanatatii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2