Romii de pe Horea nu au apa si curent electric. S-au plans astazi subprefectului Ardelean

home camp2
home camp2
home camp2

Problema romilor din Baia Mare este una care revine in actualitate. Neajunsurile cu care se confrunta tiganii baimareni au fost aduse in discutie la o intalnire avuta cu subprefectul Gavris Ardelean.

O delegatie formata din angajati ai Serviciului Public Asistenta Sociala si reprezentanti ai comunitatilor de romi din Baia Mare a fost primita luni, 6 martie, de subprefectul de Maramures. Bogdan Gavra, directorul SPAS, a precizat ca dorinta lor este de a fi sprijiniti de Institutia Prefectului prin demersuri la alte institutii, pentru a rezolva unele probleme cu care se confrunta comunitatile de romi.

Problemele semnalate au fost mai multe. Astfel, romii de pe Horea 46 B doresc sprijin pentru curatenie, problemele fiind foarte mari de cand nu exista apa la grupurile sanitare. Curatenia, o stie toaat lumea, nu a fost niciodata punctual forte al romilor din aceste zone. Primaria curata zona si intr-o saptamana era gunoiul la loc.

Blocul urmeaza sa fie reabilitat prin Compania Nationala de Investitii, dupa organizarea unei licitatii. Pe Horea 46 A, problemele cu curatenia sunt de asemenea mari, iar aici este oprita energia termica din cauza restantelor. Oamenii ar prefera ca energia termica sa nu fie furnizata la comun, ci individual, pe fiecare apartament, pentru ca locuitorii sa poata face economii atunci cand doresc.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

1 Comment

  1. Chriss

    Dar sa arunce mizeria in fata cladirile pot ? Dar sa stranga mizeria lor pot ? Sa respecte curatenia pot? Sa mearga la un serviciu pot? Pe unii am vazut ca da .. respect … dar majoritatea NU.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *