Romii din Baia Mare, din nou in atentia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii

home camp2
home camp2
home camp2

Romii din Baia Mare au ajuns, cu sau fara voia lor, “vedete” nationale si international. Televiziunile si presa scrisa si online au dedicat articole si reportaje acestor romi, romi carora li s-au promis conditii mai bune de trai. Despre acele locuinte modulare care ar fi trebuit sa existe pentru romii de pe Craica si Pirita s-a ales praful. Romii de pe Horea vor fi mutate, pentru ca va incepe reabilitarea celor doua blocuri sociale cat de curand. Romii din Baia Mare, dar si cei din Ponorata au fost subiectul principal al discutiei avute de catre prefectul Sebastian Luput cu  secretarul de Stat in cadrul Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Ilie Dinca, intalnirea dintre cei doi avand loc azi, 25 aprilie.

La ea au mai luat parte subprefectul judetului Maramures- Gavris Ardelean, directorul general al Serviciului Public de Asistenta Sociala Baia Mare- Bogdan Gavra, inspectorul pe problemele romilor din cadrul Institutiei Prefectului- Judetul Maramures- Cristina Moldovan si reprezentanti ai Fundatiei Hope and Home for Children, cu totii avand o intalnire de lucru cu tema incluziunii sociale a romilor. Subiectul principal dezbatut a fost cu privire la spatiul de locuit al cetatenilor de etnie roma din zonele Craica, Pirita, Ferneziu si Cartierul Ponorata din comuna Coroieni.

Participantii la aceasta intalnire s-au aratat foarte preocupati de aceasta problema cu care se confrunta comunitatile de romi din zonele mai sus amintite si doresc gasirea unor solutii viabile prin atragerea de fonduri europene nerambursabile.

Dupa finalul intalnirii desfasurate la sediul Institutiei Prefectului- Judetul Maramures, cei prezenti la sedinta, au vizitat Centrul Social Multifunctional Romani, Centrul de Reabilitare Sociala pentru Copii aflati in Situatii de Risc si Centrul de Tranzit, Asistenta si Consiliere Baia Mare.

Primele doua centre, au fost infiintate prin accesarea fondurilor europene de Serviciul Public de Asistenta Sociala Baia Mare, iar cel din urma, de catre Fundatia Hope and Home for Children Romania, in parteneriat cu SPAS Baia Mare.

Urmare a intalnirii si vizitei efectuate la cele trei centre sociale, Secretarul de Stat, Ilie Dinca, a mentionat ca va intocmi un buletin informativ in care vor fi prezentate atat centrele sociale multifunctionale din municipiul Baia Mare, cat si activitatile derulate in cadrul acestora. Acest buletin se doreste a fi un Ghid de bune practici si pentru celelalte judete din Romania.

ZiarMM

         

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *