Romii din Ponorata vor fi “dotati” cu toalete si tomberoane

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, a convocat marti, 7 octombrie, o intalnire cu reprezentantii institutiilor implicate in proiectele ce vizeaza etnia roma. La intalnire au participat, printre altii, Cristina Moldovan, inspectorul pe problemele romilor din cadrul Institutiei Prefectului judetul Maramures, Florian Salajan – ASSOC, Loredana Mihaly din partea Asociatiei tinerilor romi “Young Roma”.

In cadrul intalnirii s-a discutat despre problemele cu care se confrunta comunitatea de romi din cartierul Ponorata, comuna Coroieni, dar si despre modul in care se poate imbunatati situatia copiilor si a tinerilor de etnie roma care frecventeaza scoala.

In acest sens, Anton Rohian a precizat ca in perioada imediat urmatoare in cartierul Ponorata vor ajunge patru toalete si mai multe tomberoane si vor fi schimbate chiuvetele de la scoala. Totodata, problemele cu locuintele si apa potabila, cu care se confrunta in prezent comunitatea romilor vor fi rezolvate in aceasta toamna, impreuna cu autoritatea locala a comunei Coroieni.

Reprezentatii ONG-urilor s-au aratat interesati si deschisi la propunerile prefectului, cu promisiunea ca vor gasi solutii. In data de 15 octombrie, prefectul judetului Maramures, va efectua o noua vizita de lucru in cartierul Ponorata, impreuna cu reprezentantii institutiilor si a ONG-urilor implicate in proiectele ce vizeaza etnia roma.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2