Romsilva: 129 de incendii de padure in primul trimestru; 592 de hectare distruse si pagube de 6.700 de lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Numarul incendiilor de padure inregistrate in primul trimestru al acestui an, in fondul forestier administrat de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, 129 la numar, se apropie de totalul incendiilor produse in intregul an 2016, suprafata afectata cifrandu-se la 592,3 hectare, iar pagubele la 6.700 de lei, potrivit datelor centralizate de RNP-Romsilva.

“In primul trimestru s-au inregistrat 129 de incendii de padure in fondul forestier administrat de Romsilva. Aceste incendii au afectat in total 592,3 hectare, pagubele fiind evaluate la 6.700 de lei. Spre comparatie, pe intregul an 2016, la nivelul fondului forestier proprietate publica a statului, s-au inregistrat 135 de incendii de padure, care au afectat in total 452,9 hectare, pagubele ridicandu-se la 207.628 de lei”, se arata intr-un comunicat al regiei remis AGERPRES.

Cele mai multe incendii s-au produs, de la inceputul anului, in judetele Gorj, 37, Mehedinti, 22, si Alba, cu 17 incendii.

In conditiile in care aproape 95% din incendii au fost provocate de focuri nesupravegheate, Romsilva recomanda supravegherea focului langa paduri, iar la plecare, verificarea stingerii acestuia.

Pentru prevenirea incendiilor, silvicultorii iau masuri de monitorizare a fondului forestier administrat, prin patrule in zonele cu vulnerabilitate sporita la incendii si amplaseaza panouri avertizoare la limita fondului forestier, la intrarea pe drumurile forestiere si de-a lungul traseelor turistice.

Regia Nationala a Padurilor — Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare fond forestier aflat in proprietatea publica a statului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2