Romsilva a livrat populatiei aproape 609.000 de metri cubi de lemn de foc, in primele sase luni

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a livrat direct populatiei, in primele sase luni ale anului, un volum de 608.926,35 metri cubi de lemn pentru foc, la un pret mediu de 178,6 lei pe metru cub, fara taxa pe valoarea adaugata, iar la ora actuala disponibilul se ridica la 272.961,98 metri cubi, a anuntat, vineri, regia.

Pretul lemnului pentru incalzirea locuintei, livrat direct populatiei, variaza in functie de specie, sortiment si conditiile de livrare, costurile de transport nefiind incluse in pret, precizeaza institutia intr-un comunicat remis AGERPRES.

“Directiile silvice din subordinea Romsilva au intreprins demersuri pentru a oferi si serviciile de transport la costuri corecte, prin mijloace auto proprii sau prin contracte de prestari servicii obtinute transparent prin sistemul electronic de achizitii publice, pentru a aduce lemnele pentru foc la domiciliul solicitantului sau cat mai aproape de comunitatile locale, astfel incat populatia sa nu mai fie nevoita sa apeleze la intermediari”, sustin reprezentantii regiei.

Romsilva a inregistrat in ultimii trei ani o evolutie pozitiva a volumului de lemn pentru incalzirea locuintelor livrat populatiei, de la circa 840.000 de metri cubi in anul 2016, la peste 1,7 milioane de metri cubi la finalul anului trecut.

“Se spune in popor ca omul gospodar isi face vara sanie si iarna car si la fel putem spune si despre lemnele pentru incalzirea locuintelor. Recomand populatiei sa inceapa de pe acum achizitia lemnelor necesare incalzirii locuintelor in sezonul rece si sa contacteze ocoalele silvice din cadrul Romsilva, pentru ca fiecare om gospodar sa-si faca stocurile necesare din timp. Toate volumele si preturile sunt transparente, noi informam permanent populatia cu ajutorul autoritatilor locale, carora le multumesc pentru colaborare”, sustine directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihailescu, intr-un comunicat remis AGERPRES.

Toate volumele si preturile de vanzare a lemnului destinat incalzirii locuintelor sunt disponibile la sediile celor 313 ocoale silvice din cadrul Romsilva, dar si centralizat pe pagina de internet a Romsilva, www.rosilva.ro, la sectiunea ”Lemn pentru foc – de vanzare”, datele la nivelul directiilor silvice fiind permanent actualizate.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare paduri aflate in proprietatea publica a statului si asigura servicii silvice pentru mai mult de 1 milion de hectare paduri aflate in alte forme de proprietate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2