Romsilva anunta ca a plantat aproximativ doua miliarde de puieti forestieri din 1991 si pana in prezent

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Circa 275.000 de hectare de fond forestier, proprietatea publica a statului, au fost impadurite cu aproximativ doua miliarde de puieti forestieri de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, din 1991 si pana in prezent, potrivit datelor publicate de Regie, informeaza AGERPRES.

“Regia Nationala a Padurilor – Romsilva contribuie la cresterea suprafetei fondului forestier national prin acordarea de prioritate la achizitia de terenuri agricole destinate impaduririi, transmiterii terenurilor lipsite de potential agricol administrate de Agentia Domeniilor Statului, tot pentru a fi impadurite, dar si prin infiintarea de perdele forestiere de protectie. Ca administrator al fondului forestier proprietatea publica a statului, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva are obligatia, conform Codului Silvic, sa contribuie la realizarea Programului National de Impadurire, prin achizitia de terenuri, in numele statului, in vederea impaduririi (…) Romsilva a impadurit, de la infiintarea sa in anul 1991 pana in prezent, circa 275 mii hectare fond forestier proprietatea publica a statului, plantand in cursul actiunilor de impadurire aproximativ 2.000.000.000 de puieti forestieri”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Romsilva, transmis vineri AGERPRES.

De asemenea, in intervalul 1991 – 2019, RNP – Romsilva a impadurit 24.087 hectare terenuri degradate, fiind folositi in acest scop circa 120 de milioane de puieti forestieri.

Reprezentantii Regiei precizeaza ca se va acorda, in continuare, prioritate achizitionarii de terenuri agricole destinate impaduririi, in conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern nr. 118/2010, care reglementeaza cumpararea terenurilor ce pot fi incluse in fondul forestier proprietatea publica a statului.

Totodata, Romsilva urmeaza sa incheie un protocol de colaborare cu Agentia Domeniilor Statului pentru identificarea terenurilor cu destinatie agricola, dar lipsite de potential agricol, si transmiterii acestora in proprietatea publica a statului si in administrarea institutiei, pentru a fi impadurite.

Estimarile specialistilor Administratiei Domeniilor Statului si Romsilva arata ca sunt eligibile, intr-o prima etapa, 1.900 de hectare lipsite de potential agricol care pot fi impadurite. Toate aceste terenuri vor fi impadurite cu puieti forestieri produsi in pepinierele silvice ale Regiei Nationale a Padurilor.

Potrivit sursei citate, suprafata fondului forestier va creste si prin infiintarea perdelelor forestiere de protectie, prin planificarea in aceasta toamna a unor lucrari pe circa 65 de hectare, care se vor adauga celor 45 de hectare perdele forestiere infiintate in ultimii ani.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,136 milioane de hectare de fond forestier proprietatea publica a statului si asigura servicii silvice pentru 1,126 milioane de hectare de fond forestier aflat in alte forme de proprietate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *