Romsilva estimeaza ca va incheia anul 2019 cu un profit brut de 86 milioane lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva va inregistra, in acest an, venituri de 2,365 miliarde lei, cheltuieli totale de 2,279 miliarde lei, o cifra de afaceri de 2,019 miliarde lei si un profit brut de 86 milioane lei, potrivit datelor preliminarii prezentate, joi, intr-o conferinta de presa, de catre directorul general al institutiei, Gheorghe Mihailescu, informeaza AGERPRES.

Astfel, in cazul veniturilor totale preliminate estimate pentru 2019, acestea inregistreaza o realizare de 97% din totalul veniturile aprobate prin bugetul de venituri si cheltuieli, in timp ce cheltuielile totale preliminate a se realiza (in valoare de 2.279.735.000 lei), reprezinta 96,8% din valoarea cheltuielilor aprobate, ceeea ce duce la realizarea profitului brut aprobat prin buget, in valoare de 86 de milioane de lei.

In acelasi timp, cifra de afaceri a Romsilva ar urma sa aiba o crestere de 3,6% in acest fata de anul 2018, pana la valoarea de peste 2,019 miliarde de lei.

“Pe o piata a masei lemnoase afectata de turbulente externe, ce au condus la o scadere de 25% fata de anul precedent, conducerea executiva a Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva a luat o serie de masuri pentru dezvoltarea serviciilor si optimizarea costurilor administrative. Romsilva are, la ora actuala, peste 16.500 de angajati in cadrul celor 41 de directii silvice, 313 ocoale silvice, 22 de administratii ale parcurilor nationale si naturale, cele 12 herghelii si patru depozite de armasari si Muzeul Cinegetic al Carpatilor”, releva bilantul pe acest an Romsilva, prezentat de catre Mihailescu.

Directorul general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, Gheorghe Mihailescu, sustine joi, la sediul institutiei, o conferinta de presa in cadrul careia prezinta activitatea din 2019 a institutiei pe care o conduce, precum si planurile pentru anul viitor.

Romsilva functioneaza sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) si administreaza 3,14 milioane de hectare paduri proprietate publica a statului, aproximativ 48% din totalul padurilor din Romania si are ca scop gospodarirea durabila si unitara, in conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice si ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publica a statului.

In cadrul Romsilva lucreaza 16.500 de persoane.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2