Romsilva investeste 42 milioane lei pentru a planta peste 32 milioane de puieti in primavara

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

“Actiunile de plantare continua in toata tara, in cadrul Lunii Plantarii Arborilor (15 martie — 15 aprilie). Regia Nationala a Padurilor Romsilva regenereaza in acest an peste 14.200 de hectare, numai in campania de primavara urmand sa planteze peste 32 de milioane de puieti, in urma unei investitii de peste 42 de milioane de lei. Romsilva a regenerat peste 540.000 de hectare in fondul forestier de stat, in ultimii 26 de ani”, se arata in document, informeaza AGERPRES.

Potrivit comunicatului, romanii au sarbatorit sambata, pentru prima data in istorie, Ziua Nationala a Padurilor.

Aceasta Sarbatoare a fost instituita printr-un proiect de lege adoptat de Parlament in 28 februarie 2017 si promulgat de presedintele Romaniei in data de 20 martie.

“Instituirea unei zile speciale pentru celebrarea padurii este o dovada clara ca Romania a inteles importanta pe care padurea o are in vietile noastre. Nu vorbim aici doar de calitatea sa de resursa naturala regenerabila, cea mai veche astfel de resursa utilizata de om, ci mai ales de importanta padurii in echilibrul ecologic si rolul sau in procesul de combatere si adaptare la schimbarile climatice. Invit toti cetatenii sa reflecteze astazi cateva momente asupra importantei padurii si responsabilitatii pe care o avem de a o gestiona responsabil si durabil”, a declarat Adriana Petcu, ministrul Apelor si Padurilor

Potrivit actului normativ, autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura, administratorii padurilor proprietate publica a statului, ocoalele silvice private, impreuna cu autoritatile publice locale si organizatiile neguvernamentale pot organiza manifestari si actiuni publice dedicate sarbatoririi Zilei Nationale a Padurilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2