septembrie 17, 2021

Romsilva investeste peste 42 de milioane de lei in regenerarea a 10.712 hectare de padure, in campania de primavara

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Regia Nationala a Padurilor (RNP) – Romsilva investeste in campania de primavara 42,4 milioane de lei, in regenerarea unei suprafete de 10.712 hectare de paduri, pentru care va folosi 32 de milioane de puieti forestieri din productie proprie, potrivit datelor furnizate de RNP – Romsilva.

“Regia Nationala a Padurilor — Romsilva a planificat, pentru acest an, regenerarea a 14.252 de hectare fond forestier aflat in proprietatea publica a statului, din care 8.721 de hectare regenerari naturale si 5.531 de hectare artificiale, prin impaduriri.

Numai in campania de primavara sunt prevazute regenerari pe o suprafata de 10.712 hectare (75,2% din programul anual), iar valoarea lucrarilor se ridica la 42,4 milioane de lei. Romsilva va folosi pentru suprafetele prevazute a fi realizate in campania de primavara aproximativ 32 de milioane de puieti, proveniti din pepinierele proprii”, se arata intr-un comunicat al regiei transmis AGERPRES.

De asemenea, Romsilva va efectua in aceasta perioada si lucrari de completari curente in plantatii, pe o suprafata de 2.589 de hectare, precum si lucrari de refacere a plantatiilor afectate de calamitati pe alte 306 de hectare.

In plus, regia ofera gratuit un milion de puieti voluntarilor care se implica in actiunile de impaduriri.

Anul trecut, au fost regenerate aproape 16.000 de hectare de padure, programul anual fiind depasit, in urma celor doua campanii din primavara si toamna.

In ultimii 26 de ani, Romsilva a regenerat natural si artificial peste 540.000 de hectare de paduri aflate in proprietatea statului.

In prezent, RNP — Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare fond forestier aflat in proprietatea publica a statului si ofera servicii silvice, pe baza de contract, pentru un milion de hectare de fond forestier aflat in proprietatea autoritatilor publice sau in cea privata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2