Romsilva va aloca 167 de milioane de lei in acest an pentru impaduriri

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Romsilva a inceput campania de impaduriri de primavara cu un prim tronson de perdele forestiere de protectie pentru autostrada Soarelui, urmand sa investeasca in acest an 167 de milioane de lei pentru astfel de activitati, se arata intr-un comunicat al Romsilva, remis, vineri, AGERPRES.

Prim actiunea de impadurire de vineri a fost infiintat un prim tronson de perdele forestiere de protectie a cailor de comunicatii pe o suprafata de 2,4 hectare si o lungime de 751 de metri langa autostrada A2 Bucuresti – Constanta.

La eveniment au participat Dragos Ciprian Pahontu, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, Ana Titu, directorul Directiei Silvice Calarasi, George Iacob, prefectul judetului Calarasi, Marian Dinulescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Calarasi, reprezentanti ai autoritatilor locale, jandarmi, silvicultori si elevi voluntari ai Liceului “Alexandru Odobescu’ din Lehliu Gara.

Actiunile de infiintare a perdelelor forestiere de protectie vor fi continuate in aceasta primavara cu alte trei tronsoane, tot in judetul Calarasi, pe o suprafata de 5,8 hectare. Programul actual de infiintare a perdelelor forestiere prevede impaduriri pe o suprafata de 594,54 de hectare si o lungime totala de 198,3 kilometri langa autostrazile A1, A2 si A4, Centura Bucuresti si drumurile nationale DN1, DN2, DN2B, DN3, DN4, DN7 si DN21, cu o investitie de 34,99 milioane de lei.

In cursul Lunii Plantarii Arborilor, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva va planta 24,8 milioane de puieti forestieri, regenerand astfel 9.383 de hectare paduri aflate in proprietatea publica a statului.

Romsilva va regenera in acest an, in cele doua campanii de impaduriri, din primavara si toamna, 12.881 de hectare, din acestea 8.433 de hectare prin regenerari naturale si 4.448 de hectare prin impaduriri, cu o investitie de 167,4 milioane de lei. De asemenea, Romsilva va efectua lucrari de completari curente in plantatii pe 1.652 de hectare, precum si lucrari de refacere a plantatiilor afectate de calamitati pe 250 de hectare.

Totodata, Romsilva va oferi gratuit un milion de puieti forestieri voluntarilor care se implica in actiuni de impaduriri.

In ultimii 27 de ani, Romsilva a regenerat peste 540.000 de hectare de padure. Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare paduri aflate in proprietatea publica a statului si ofera servicii silvice, pe baze contractuale, pentru 1 milion de hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2